Een nieuw initiatief is geboren… Transitieportaal

Al maanden zit ik te broeden op hoe ik kan bijdragen aan de dingen die mijn focus hebben, krachtiger samen te voegen. Deze ‘dingen’ zijn met name: Het voeren van ‘promotie voor het goede’, transitie helpen bewerkstelligen, de oprichting en voeren van een Boekencoöperatie,  het willen voeren van een GGZ2.0 verwijsnetwerk en iets onder de noemer ‘Programma zonder Partij’ (PzP).

Eén website Transitieportaal en daaronder de genoemde onderdelen, dat zou wel eens een goed antwoord kunnen zijn. En ‘alles heeft met alles’ te maken: iemand in de knoop (GGZ) zit vaak niet zomaar in de knoop, maar heeft ‘last’ van elementen in de maatschappij. Een maatschappij die meer en meer mensen juist in de knoop werkt (verklemming). En het beste medicijn is niet zozeer een ‘therapie’, maar inzicht dat het niet zozeer aan de persoon individueel ligt, als wel diens voeding (maatschappij). En vervolgens inspiratie hoe een andere maatschappij er uit kan zien, en wat iemand zelf kan doen in die andere maatschappij, of hoe die andere maatschappij te scheppen.

Want 1 ding is duidelijk: het vraagt de inzet en intentie van tienduizenden, zo niet honderd duizenden mensen om de transitie te maken.

Nu snel verder aan de slag, pagina’s maken, het social media promotie platform aankoppelen om ‘stroom te genereren’, en dan boekschrijvers, ggz2.0 praktijken-coaches, etc. vinden… een klus voor vele jaren.

Zinvolle groet, suggesties altijd welkom,

Iwanjka, 2 november 2016

PS: Meer over mij lees je (onder andere) op: www.iwanjka.com/about

De pagina is (8) keer bekeken.

Leave a Reply